Skoči na vsebino

O meni

Goran Novković (Foto: Barbara Reya)

Novinarji objavljajo dobre zgodbe zato, ker so usposobljeni postaviti prava vprašanja in izluščiti najbolj atraktivne podrobnosti. To znanje se lahko pridobi samo skozi praktični novinarski trening.

Zaradi novinarskih izkušenj in zastopanja podjetij sem hitro uvidel, kako pomembne so bile novinarske veščine in izkušnje uredniškega, vsebinskega marketinga za to, da so bile boljše tudi podjetniške zgodbe in močnejša delodajalska stališča. Kredibilna, pametna, ne tista ad hoc, na hitro spisana. 

Zato z veseljem, z interaktivnim praktičnim usposabljanjem treniram podjetja in druge organizacije, kako uporabljati novinarske veščine. Da lažje ulovijo pozornost svojih ciljnih skupin ter okrepijo svojo komunikacijsko in prodajno moč.

V svoji karieri:

  • sem že več kot 31 let v vlogi urednika, novinarja in avtorja številnih člankov
  • v zadnjih 27 letih nastopam kot komentator v pomembnih slovenskih medijih
  • v zadnjih 20 letih sem vodil ali sooblikoval pomembne projekte uredniškega ali vsebinskega marketinga
  • v zadnjih dveh desetletjih sem kot urednik sodeloval pri prenovi in oblikovanju treh časopisov s hišnimi dizajnerji dveh evropskih medijskih multinacionalk
  • v zadnjih 9 letih sem zastopal podjetja kot izvršni direktor v dveh zelo močnih gospodarskih organizacijah

Vas zanima?

Pošljite sporočilo in povedal vam bom več informacij o treningu.

Kako doživljajo
Pametno zgodbo

Luka Puntarić, Opikar

Uroš Sobočan, skupina Roto

Veronika Gerbic, K8

Maja Ključevšek Ceglar, Združenje delodajalcev Slovenije

Komunikacijski trening z Goranom je vedno hitro minil. Poln je bil namreč smernic za delo, konkretnih primerov z opozorili na napake in dobre prakse. Sprotne usmeritve in predlogi izboljšav trenerja na konkretnih primerih naših objav so najboljši način, da začneš uporabljati naučene tehnike.

Komunikacijski trening me je opogumil, da sem iz ustaljenega navajanja informacij preklopila na učinkovitejše in uporabniku bolj prijazne objave.

Carmen Zajc, K8, d. o. o.

Trening Pametne zgodbe je bil eden izmed boljših treningov o komuniciranju z zunanjimi deležniki. Delo na praktičnih primerih je bilo zaradi bogatih Goranovih izkušenj zelo zanimivo in uporabno.

Trening bi ocenila s “sedi pet”, prav zaradi pridobljenega uvida z druge strani. Goran je čudovito predstavil, kako razmišljajo novinarji in uredniki.

Najpomembnejši je trener, torej Goran, ki je izjemno karizmatičen in zelo dobro predaja znanje. Najbolj mi bodo v spominu ostale njegove anekdote. Vse so zelo poučne. Glavno sporočilo ti ostane v glavi.